Lxiscare Nieuws

Loopstoornissen bij ouderen

Loopstoornissen bij ouderen

Voor ouderen zijn lopen, opstaan ​​uit een stoel, draaien en bukken noodzakelijk voor zelfstandige mobiliteit. Loopsnelheid, tijd om op te staan ​​uit een stoel en het vermogen om een ​​tandemhouding aan te houden (één voet voor de andere – een maatstaf voor evenwicht) zijn onafhankelijke voorspellers van het vermogen om instrumentele activiteiten van het dagelijks leven uit te voeren (bijv. reizen, koken) en het risico op opname in een instelling voor langdurige zorg en overlijden.

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis is een chronische systemische auto-immuunziekte die voornamelijk de gewrichten aantast. Reumatoïde artritis produceert laesies die worden gemedieerd door cytokines, chemokines en metalloproteasen. Perifere gewrichten (bijv. polsen, metacarpofalangeale gewrichten) zijn symmetrisch ontstoken, bijna altijd resulterend in progressieve vernietiging van gewrichtsstructuren, meestal vergezeld van systemische symptomen. De diagnose vereist specifieke klinische, laboratorium- en radiologische criteria. De behandeling omvat medicijnen, fysiotherapeutische maatregelen en soms een operatie. Ziektemodificerende antireumatische geneesmiddelen helpen de symptomen onder controle te houden en de progressie van de ziekte te vertragen.

Actief ouder worden

Actief ouder worden

“Actief ouder worden” is de term die wordt gebruikt om het proces te beschrijven van verbetering van de mogelijkheden voor gezondheid, participatie en veiligheid in de samenleving, met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren naarmate mensen ouder worden.

Thuizorg

Thuizorg

De huidige samenleving wordt gekenmerkt door de vergrijzing van de...

LxisCare

LxisCare

Bij Lxiscare geloven we dat gezondheidszorg en welzijn thuis, waar...

Neem contact met ons op!

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen

Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of voor een gratis en vrijblijvende offerte

Chat
Hallo, hoe kunnen we u helpen?